Zeilen op maat

Openingstijden Zeilmakerij Sudersee

Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 Zaterdag van 10.00 tot 16.00 In de maanden december t/m februari zijn wij op zaterdag gesloten en alleen op afspraak geopend.

Zeilen

Bij Zeilmakerij Sudersee kunt u al jarenlang terrecht voor kwalitatief hoogwaardige jachtzeilen. Wij leveren voornamelijk aan de toerzeiler die vraagt om een duurzaam product.

De meest gangbare en verkochte zeilen van ons worden gemaakt van dacron van de Nederlandse fabrikant Contender en dan te weten het Fibercon doek. Deze is in verschillende varianten te krijgen. Wij gebruiken hoofdzakelijk de All Purpose van Contender in de cross cut, ook wel horizontale snit genoemd. Is het zeil in verhouding smal, d.w.z. relatief kort onderlijk in verhouding met het voorlijk, dan gebruiken wij de High Aspect uitvoering van het Fibercon doek.

Een stapje hoger ligt de triradiale snit waar ander doek voor gebruikt moet worden. Contender heeft hiervoor o.a. het CDX doek, een mooi en duurzaam polyester laminaat. Voordeel van deze snit en doeksoort is dat de banen in de drie trekrichtinge lopen zodat je een prachtig mooi vormvast zeil krijgt die jarenlang mee gaat.

 

 

Op 'e wyn fan juster kinst hjoed net sile Ienstien

Grootzeil

Het grootzeil is het zeil wat het meeste gebruikt wordt. Derhalve moet het ook een stevig en duuzaam ontwerp zijn wat de tand des tijds goed moet kunnen doorstaan

Genua

Onze voorzeilen kunnen ook weer geleverd worden in de bekende 3 uitvoeringen: Touring, Cruising en de Racing.